Ishockey NIU/LIU

Är din önskan att bli elitidrottare? Då får du den bästa starten hos oss! På Mora gymnasium skapar vi möjligheter för dig dom vill idrotta och samtidigt satsa på en bra gymnasieutbildning. Skolan har genom åren utbildat många ambitiösa och duktiga elitidrottare som gått hela vägen till OS-guld. Som idrottskommun erbjuder Mora en traditionsrik idrottsmiljö med en stark idrottskultur där du kommer att hitta många likasinnade.

Idrottsutbildning Ishockey

Allmänt om studier och idrott på Mora gymnasium

Vilka program kan man kombinera med idrott? Vad gäller för inackorderingstillägg? Skolans idrottshistoria, träningsfilosofi och mycket annat kan du läsa mer om här!

Träningspass/Teoripass

Under issäsong ett teoripass samt tre ispass. Tre till fyra ispass med laget. HG passen är individuellt anpassade, det kan vara exempelvis fw-, back-, målskytte- eller skotträning.

Fysträning/Tester

Under issäsong två till tre fyspass per vecka. Ishockeyförbundets tester sker två gånger per läsår.

Arenor/Träningsmiljöer

Smidjegrav Arena ishall, Prästholmens gym, Prästholmens idrottscenter samt Hemus.

Tävlingar/Matcher/Läger

Våra juniorlag spelar i Riksserien: J-18 Region Väst, J-20 Nationell Norra samt A-laget i Hockeyallsvenskan.

Boende

Elever som flyttar hit bor på området Sport Campus, ett nybyggt område i perfekt läge till skolan, med studentlägenheter. Här bor man 2-3 elever i varje lägenhet. Hyresvärd för dessa lägenheter är Mora Strand. Läs mer om boendet här!

Elever som lyckets extra bra

• Mattias Ekholm, Nashville Predators (Tre kronor 2018)
  • Tom Nilsson, Djurgården
  • Mikael Vikstrand, Frölunda, Färjestad (Tre kronor 2018)
  • Lukas Bengtsson, Mora, Frölunda
  • John Persson, Färjestad, Mora
  • Tomas Skogs, Färjestad, Mora

Mora IK

NIU

Det finns 14 platser per läsår.
Ansökningstid: 12 september – 1 december
Ansökan görs här via Hockey akademin. Länk till annan webbplats.
Information om ansökan till NIU hittar du på Svenska ishockeyförbundet Länk till annan webbplats.

LIU

Ansökan görs i samband med programvalet via Elevantagningen. Kom ihåg att kryssa i rutan för LIU!

Svar på ansökan

Vårt mål är att besvara alla ansökningar senast 20 december ifrån Mora. Senaste datum för att få ett svar ifrån oss är 25 januari. Efter besked ifrån oss så önskar vi svar inom 2 veckor om du tackar ja till platsen.

Efter urvalet går vi igenom våra ansökningar, pratar med referenser och försöker se er elever antingen live eller på svenskhockeytv.

Senast uppdaterad: 14 april 2021