Utbildningen för dig som vill ha hela världen som arbetsplats! För dig som vill arbeta inom restaurangbranschen. Kock på fina gatan i storstaden? Servera på kvällen och åka skidor hela dagarna i Alperna?
Målet med utbildningen är att du ska få goda grundkunskaper inom matlagning, dryck och servering. Du får även en spetskompetens inom finare matlagning och drycker vilket gör dig attraktiv på världsmarknaden.
Genom programfördjupningen specialiserar du dig mot Kock och läser kursen Drycker och ansvarsfull alkoholservering.
Utbildningen driver restaurangen Bon Appetit som är öppen för allmänheten som får boka in sig och där du får träna på riktigt. För att få en bred träning har vi olika teman, lunchservering och kvällsservering.
Här kan du se vad som är aktuellt just nu på vår restaurang.
Under utbildningen har du 17 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL, fördelade på första året 3 veckor, andra året 6 veckor och sista året 8 veckor.
För att vara behörig till Restaurang- och livsmedelsprogrammet krävs godkänt betyg i:
Ett yrkesprogram förbereder dig för yrkeslivet och efter skolan har du goda möjligheter att få jobb inom restauransbranschen och redan efter de första APL-perioderna har många blivit erbjudna sommar- och helgjobb. Exempel på arbetsgivare kan vara restauranger, wärdshus, skolor, dagis, äldreboenden, båtar och restauranger utomlands.
Grundläggande behörighet till högskola och universitet ingår i alla yrkesprogram.
Elever på yrkesprogram har möjlighet att välja bort den grundläggande behörigheten.