Kommunikationsprofilen

Våga stå i centrum och våga tro på din egen förmåga.
Kommunikationsprofilen är en aktiv profil där Du är det viktigaste arbetsredskapet (en praktiskt kurs).

Att lyckas i livet kräver självförtroende, social kompetens och viljan att prova nya saker.

Kollage Kommunikationsprofilen

Upplägg

Särskilt fokus ligger på att öva sig på att tala inför andra, både stor och liten grupp. Du får utveckla din kreativitet, stärka din självkänsla och utveckla din sociala kompetens.

Moment i utbildningen

Kommunikation är ett praktiskt ämne och fokus ligger på att prata inför folk, få fram sitt budskap. Vi börjar försiktigt och tränar oss långsamt framåt. Du kommer att få jobba både med rösten, kroppen och din kreativitet.

Det här är ett ämne du har nytta av även i andra kurser, presentationer och prata inför klassen gör man på alla inriktningar. Mycket bra även för fortsatta studier.

Kurserna du kommer att läsa heter Estetisk kommunikation 1, 2 och 3.

Hela Kommunikationsprofilen omfattar sammanlagt 300 studiepoäng med en kurs för varje år. Det innebär att du studerar cirka 2,5 timme i veckan på Kommunikationsprofilen, resten av tiden går du på ditt program.

På köpet…

• breddar du din kompetens
  • gör du dig mer attraktiv på arbetsmarknaden
  • blir du ännu bättre förberedd för vidare studier

Elever som söker till följande program kan söka Kommunikationsprofilen:

• Barn- och fritidsprogrammet
  • Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Ekonomiprogrammet
  • El- och energiprogrammet
  • Fordons- och transportprogrammet
  • IB Diploma Programme (IB)
  • Introduktionsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Samhällsprogrammet
  • Teknikprogrammet
  • Vård- och omsorgsprogrammet

Ansökan

Ansökan till Kommunikationsprofilen sker samtidigt som du söker studieprogram. Gå till din studievägledare för att få instruktioner.

Du söker till ett av våra program och går på Kommunikationsprofilen som en ”utökad kurs” i åk 1 och som ”individuellt val” i åk 2 och 3.

Senast uppdaterad: 4 oktober 2021