Ordets Makt 2.0

En utställning som belyser hur ord har makt för att trycka mer människor men som även kan användas som motståndskraft mot rasism och intolerans.

Utställning om ordets makt

I början av höstterminen 2023 har den av Fredens Hus producerade utställningen “Ordets Makt 2.0” varit uppbyggd på scenen i aulan på Mora Gymnasium. Cirka 500 elever har fått möjlighet att ta del av utställningen och har arbetat med den tillsammans med sina lärare.

Fredens Hus med sitt säte i Uppsala är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar med värdegrundsrelaterade frågor på olika sätt. “Med fokus på deltagande och kultur motarbetar vi rasism, våld, fördomar, intolerans och diskriminering i smått och stort”, så beskriver de själva sin verksamhet.

Mora Gymnasium har samarbetat med Fredens Hus sedan 2011 via olika utbildningar för lärare och elever. Vi har tagit del av workshops, föreläsningar och utställningar och det var med deras stöd och hjälp som vi tilldelades Skolornas Fredspris 2015 och 2016.

Utställningen Ordets Makt 2.0 “belyser hur ord har makt och kan användas för att trycka ner människor och leda till våld och konflikt, men även hur ord kan användas som motståndskraft mot rasism och intolerans”.

Läs gärna mer om Fredens Hus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 7 september 2023